S'altre dia vaig treure des congelador uns entrecots de Ca na Bosca per sopar l'endemà, per cert, antes se seguir, he de dir que si no els heu tastat, que no ho dubteu, són boníssims, super-tendres, una passada, no necessitau sortir des poble per trobar bona carn. Bé, com he dit pensava com els podia fer, i me vaig enrecordar de quan anàvem a sopar a aquell restaurant, que va canviar de nom, però que en aquell moment se deia La Pampa Verde, sa decoració estava un poc passada de moda, però mos agradava es menjar i s'ambient era molt agradable, record aquell camarer major que venia i mos contava xistes, jajajaja, era molt graciós. Idò a sa carta teníen entrecot o solomillo Café de París, amb aquest nom podies pensar que era una recepta amb cafè, però era una salsa de mantequilla amb herbes. Idò me vaig posar a cercar receptes, i resulta que s'història és d'un restaurant de Ginebra que se nom Café de París on només fan un plat: Entrecotte Café de París amb patates i ensalada, aquí teniu sa pàgina oficial. Té sa seva història de recepta secreta, però actualment se coneix que sa mantequilla Cafè de París duu 24 ingredients, que són:
- Mantequilla.
- Ketchup.
- Mostassa.
- Tàpares.
- Xalotes.
- Julivert.
- Moraduix ("mejorana").
- Anet ("eneldo").
- Farigola ("tomillo").
- Estragó.
- Romaní.
- All.
- Anxoves.
- Conyac o brandy.
- Madeira o Oporto.
- Salsa Worcestershire.
- Prebe bord.
- Curry.
- Caiena.
- Prebe negre.
- Suc de llimona.
- Ratlladura de pell de llimona.
- Ratlladura de pell de taronja.
- Sal.
Sa recepta bona diu que s'han de mesclat tots es ingredients excepta sa mantequilla, ben picats i deixar fermentar a temperatura ambient 24 hores, però en vaig trobar una d'una pàgina que se diu La cocina de Ramonet, sa recepta está simplificada, però sa veritat és que va ser boníssim, apart que sa carn estava super-fluixa, en Pau va passar un gusté!! Bé aquí vos deix sa recepta com jo la vaig fer, a demés vaig fer sa mantequilla que encara no l'havia feta mai, i vaig al·lucinar de lo bé que queda, quina passada!!
Ingredientes:
- Unos 250 g. de mantequilla (receta)
- Una cucharadita de orégano
- Una cucharadita de tomillo
- Una cucharadita de mejorana
- Una cucharadita de estragón
- Una cucharadita de eneldo
- Una cucharadita de curry (yo puse Ras el hanout)
- Una cucharada de postre de brandy
- Una cucharada de postre de jerez
- Una cucharada de postre de ketchup
- Una cucharada de postre de tabasco
- Una cucharada de postre de mostaza
- Una cucharadita de salsa Worcesterchire
- Una cucharadita de alcaparras
- 2 filetes de anchoa
- Entrecotte de ternera o cualquier carne que nos guste
- Patatas bien lavadas para hacer en el microondas
Preparación:
- Ponemos en el vaso el orégano, el tomillo, la mejorana, el estragón, el eneldo y el curry y programamos 5 segundos, velocidad 10.
- Llevamos todo de nuevo a las cuchillas con la espátula y repetimos, 5 segundos, velocidad 10.
- Añadimos el brandy, el jerez, el ketchup, el tabasco, la mostaza, la salsa Worcestershire, las alcaparras y las anchoas y programamos 3 segundos, velocidad 10.
- Bajamos bien lo que haya podido quedar en las paredes y añadimos la mantequilla y mezclamos 5 segundos, velocidad 10.
- Llevamos la mezcla a las cuchillas y programamos de nuevo 5 segundos, velocidad 10.
- Sacamos y compactamos bien, me sorprendió que no se pegara nada a las paredes. Ponemos la pasta sobre film y formamos un rollo y lo envolvemos bien. Metemos en el la nevera hasta el momento de preparar la carne.
- Yo hice entrecot a la plancha y cuando apagué el fuego puse una dos rodajas de mantequilla sobre la carne.
- Las patatas las cocí en el micro y les hice dos cortes en la parte superior y también coloqué una rodaja de mantequilla. Si las patatas ya están frias, podemos meter unos segundos otra vez en el micro para reblandecer la mantequilla un poco. Listo a disfrutar de un buen plato de carne!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario