15 de febrero de 2011

COCA DE VERDURA


Avui, com cada dimarts he tengut es dematí lliure, i normalment sempre he d'anar a Palma a fer gestions o anar aquí o anar allà o anar a comprar... però jo avui volia passar una estona a ca nostra i cuinar, però ses hores passen volant i en es final m'he passat mig dematí pel món. He anat a veure en Pau en es bar, perquè havia d'anar a cercar uns certificats de residència a s'ajuntament i m'he aturat a ca na Celia  i he comprat un manat de bledes i un de sofrits i he pensat fer una coca de verdura, que s'altre dia sa meeva cunyada Maria me va donar a tastar una coca de trampó molt bona i me va dir com era sa massa, per si de cas, l'he telefonada per confirmar bé sa recepta, i res, he arribat a ca nostra i ja m'he liat... per cert, també me venia de gust fer alguna cosa dolça i he fet una coca, però encara la tenc en es forn i a les 15'30 he de ser a sa feina, uff, qué malament que vaiiiig!!!!




Ingredientes:


   Para el relleno:
  • Un manojo de acelgas
  • Un manojo de espinacas
  • Un manojo de sofritos
  • Una ramita de perejil
  • Aceite de oliva virgen extra
  • Sal
  • Pimentón dulce y picante
  • Un tomate grande
  • Unas anchoas
   Para la masa:
  • Un vaso de aceite de oliva virgen extra (unos 170 g.)
  • Un vaso de cerveza (unos 180 g.)
  • 500 g. de harina
  • Una pizca de sal

Preparación:
  • Precalentamos el horno a 180º.
  • Lavamos bien las verduras y las vamos cortando por partes unos 4-5 segundos velocidad 5. Lo haremos por tandas, ya que las hojas de las verduras ocupan mucho. Y pasamos todo cortadito a un bol grande.
  • Sazonamos las verduras y aliñamos con aceite al gusto. Removemos bien todo.
  • Lavamos el vaso con un poco de agua y pasamos a preparar la masa. Ponemos los líquidos y programamos 2 minutos, 37º, velocidad 2.
  • Echamos la harina y mezclamos 10 segundos, velocidad 6.
  • Programamos 3 minutos, vaso cerrado, velocidad espiga.
  • Forramos un molde de cocas con papel sulfurizado o lo engrasamos con un poco de aceite.
  • Estiramos la masa y vamos adaptándola al molde. 
  • Colocamos la mezcla de verduras sobre la masa y encima ponemos rodajas de tomate y las anchoas. Regamos un poco si queremos con aceite y echamos pimentón.
  • Horneamos unos 45 minutos hasta que veamos los bordes de la masa doraditos.

2 comentarios:

  1. Me n'ha arribat un bocinet i encara que no m'hagi tocat anxova ha estat beeeeeen bona. Uhhhmmmm! I això que era d'ahir. En treure-la des forn devia ser una passada...

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  2. Jajaja, estic contenta de que t'hagi agradat, idò jo pensava que avui estaria més bona, però no t'ho puc dir, perquè jo la vaig tastar ahir i avui no... Un besote!!

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