28 de marzo de 2011

PANADES DE CARN I PÉSSOLS (EMPANADAS DE CARNE Y GUISANTES)





Dissabte vàrem fer una classe especial de pastes típiques de Mallorca de Setmana Santa, amb Thermomix, va venir  sa meva presentadora, na Cuca i mos va mostrar sa manera d'adaptar ses receptes tradicionals de panades, crespells i robiols amb sa Thermomix, ses masses varen quedar molt bones i fàcils de manejar, aquí vos deix ses panades, en endavant vos posaré es robiols i es crespells. Gràcies Cuca!!  Esper que vos agradin!!


Ingredientes:

Para la masa:
  • 100 g. de manteca a temperatura ambiente
  • 100 g. de aceite de oliva suave
  • 100 g. de zumo de naranja
  • 100 g. de agua
  • 600 g. de harina
Para el relleno:
  • una  pierna o paletilla de cordero deshuesada cortada en dados
  • tocino blanco salado cortado en daditos
  • sobrasada
  • guisantes, que pueden ser congelados
  • sal y pimienta al gusto
Preparación:
  • Sazonamos la carne y la reservamos.
  • Ponemos todos los ingredientes de la masa en el vaso, menos la harina y mezclamos en velocidad 4 hasta que se haya mezclado bien.
  • Añadimos la harina y amasamos en velocidad 6 hasta que la harina quede integrada, si es necesario paramos, bajamos la harina de la tapa y la pared con la espátula y seguimos mezclando, queda de la textura de la masa quebrada, si vemos que se pega demasiado o no mantiene la forma al apretarla, debemos añadir un poco más de harina. 
  • Pasamos la masa a un bol y podemos hacer las panades inmediatamente, o dejar reposar la masa si no podemos hacerlas al momento. 
  • Vamos cogiendo bolas y haciendo las panades de la forma que os indico en las imágenes.
  • Vamos colocando las panades en la bandeja del horno forrada con papel de hornear un poco separadas y mientras precalentamos en horno a 200º.
  • Una vez las tengamos todas hechas, horneamos unos 20- 30 minutos, a 180º, hasta que estén doraditas, debemos vigilar, porque se queman fácilmente. 











6 comentarios:

  1. Déu méu què bó!! Sempre havia preparat les panades (ens encanten les panades criolles) amb la típica forma, i acabant amb el clàssic "repulgue". Però aquesta forma rodoneta és tan maca...
    Gràcies per a compartir unes receptes tan fantàstiques!!
    Petons.

    ResponderEliminar
  2. Hola: T'acabe de trobar pq he vist un comentari teu al facebook. Sóc Marisa de València i acabe d'obrir un blog de cuina amb thermomix. http://www.thermofan.net/ M'ha agradat la teua recepta pq sóc una amant de les Balears. Vaig ser mestra fa molts anys a Eivissa, Formentera i Pollença i conec un poc la cuina que per ahí feu. Espere que estem en contacte. Petons

    ResponderEliminar
  3. Hola Mònica, estic contenta de que t'hagi agradat, aquesta forma és la típica de les panades d'aquí. I es solen fer amb carn de "xot" (xai), perquè abans de Pasqua és quan els criaven per la carn, es fan les matances i pel dia de PAsqua se sòl menjar xot al forn.

    Hola Marisa, ja visitaré el teu blog, i jo seguiré posant receptes de la cuina mallorquina, esper que t'agradin les receptes.

    Besotes a les dues!!

    ResponderEliminar
  4. Eii Cristina si no vols ja no cal que em contestis al correu electrònic, si surt publicat el meu comentari ho haurè aconseguit, la pregunta és la següent:

    M'agradaria saber com fer la masa, sense tenir termomix.

    Gràcies

    ResponderEliminar
  5. Hola MArta!! Mira tant per aquesta massa con per sa de sa coca de trampó, el que has de fer és en un bol ben gros mesclar els líquids i les grasses (ja sigui saïm o mantega, el saím ha d'estar ben fluixet, si no, el fons una mica. Després has d'anar mesclant amb les mans i anar incorporant la farina, veurás que és una massa que s'enganxa molt a les mans, però a mesura que li vagis afegint farina s'ha d'anar amollant poc a poc, fins que ja no s'enganxi ni a les mans ni al bol. Si tens alguna pregunta més no dubtis en demanr-me!! Un besote!!

    ResponderEliminar
  6. Since the financial recession, even the most reputed designers had to offer discounts.
    Most shapes work on taller women, so the pick of the litter is a little broader for you.
    Find out, if you have to make an appointment to try on the wedding gowns.


    My web site: weddings on vitry, https://www.facebook.com,

    ResponderEliminar