19 de febrero de 2011

THE DARKEST CHOCOLATE CAKE EVER


S'altre dia vaig comprar en es Lidl es motlles de silicona especials de Sant Valentí, n'hi havia per magdalenes, per pastissets en forma de corets i de roses i un gros en forma de rosa. Aquest darrer és per fer aquestes coques que els hi diuen Bundts, que són com de corona i amb relleu, solen ser bastants alts, idò el volia estrenar, i va ser es dia que vaig fer sa coca de verdura i que era s'hora d'anar a fer feina i encara tenia  sa massa des pastís dins es forn... uff, no sabia qué fer, perquè podia programar es forn, però i si no s'apagava... qué va!! no podia anar i deixar es forn encés... total que ja no debia quedar massa estona per acabar, vaig apurar al màxim es temps (com sempre, vaig arribar tard a sa feina...) i vaig apagar es forn i vaig deixar es motlle dedins perquè s'acabàs de fer amb sa calor des forn... i en arribar de sa feina ja veuríem... Idò no va anar tan malament, per jo li hagués donat un poquet més de calor, però a en PAu li va agradar així com va quedar. 
Bé, com anava dient antes, volia estrenar es motlle així que vaig anar directe en es blog de na Bea, que de "bizcochos" en sap un rato llarg i me va cridar poderosament s'atenció sa foto d'aquest, i és que a mi tot lo que dugui xocolata... bé, aquí vos el deix com el vaig fer jo, i surt molt gustós, molt , molt bo, no apte per antixocolateros, jajaja.


Ingredientes:
  • 350 g. de harina de repostería
  • 1 cucharada de bicarbonato
  • 1/4 de cucharadita de sal
  • 150 g de agua caliente
  • 60 g. de chocolate puro en polvo
  • 250 g. de mantequilla a temperatura ambiente
  • 375 g. de azúcar
  • 4 huevos
  • 240 ml. de buttermilk
  • ralladura de la piel de una naranja

Preparación:
  • Precalentamos el horno a 180º y engrasamos el molde de bundt, yo lo engrasé con una brocha y aceite.
  • Tamizamos la harina junto al bicarbonato y la sal y reservamos.
  • Calentamos el agua hasta el punto de ebullición. Yo la calenté en el microondas, a máxima potencia se consigue rápido. Luego le añadimos al agua el cacao y mezclamos con un tenedor o batidora manual hasta que no queden grumitos y reservamos.
  • Echamos la mantequilla en el vaso con el azúcar y batimos 2 minutos, 37º, velocidad 3.
  • Programamos velocidad 3 sin tiempo y vamos echamdo los huevos de uno en uno, epserando a que se integre bien uno antes de echar el otro.
  • Sin parar la máquina añadimos un 1/3 de la mezcla de harina, luego la mitad del buttermilk, otro tercio de la harina, la otra mitad de buttermilk y por último lo que queda de harina. Esperamos a que se integre y le damos unos 4 segundos a velocidad 4 para que quede bien mezclado.
  • Incorporamos la ralladura de naranja y la mezcla de cacao con la máquina a velocidad 3, y al terminar volvemos a darle unos 4-5 segundos a velocidad 4. Debe quedar una mezcla uniforme.
  • Vertemos en el molde y horneamos de 50 a 60 minutos, hasta que lo pinchemos y salga limpio el palillo, que puede ser un palo de brocheta, ya que debe ser largo.
  • Esperamos a que se enfríe para desmoldar y yo lo espolvoreé con azúcar glas.



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